2014-01-08

Daigaku imo



Hozzávalók:
200 g lila édesburgonya (satsuma imo)
kevés olaj
1,5 ek viz
1/3 csésze cukorfél ek szezámolaj
2 ek szezámmag

Elkészités:
Jól megsikáljuk a burgonyákat, majd srégan karikákra vágjuk.
10 percre bő vizbe áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük. (Méregtelenités)
Azután egy serpenyőben olajat hevitünk, majd beledobjuk a burgonyadarabokat és fedő alatt megpároljuk.
Kiszedjük őket, kitöröljük a serpenyőből az olajat, majd a következő keveréket tesszük bele: viz, cukor és szezámolaj.
Felforraljuk, ha már a habok aprók lettek, akkor beletesszük a burgonyát.
Hozzáadjuk a szezámmagot is, és jól beleforgatjuk, mig mindenhol nem éri a szósz, és nem karamellizálódik.
(Egyesével még forrón hideg vizbe mártva roppanós karamell-bevonatot kapunk, de én ezt már nem szoktam megcsinálni)

Egy kis italozás mellé kiváló otsumami (inyencség).


Jó étvágyat kivánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése