2014-01-07

Atsuage pikatta paradicsomszósszal


A pikatta az olaszok rántott husija. :)) Zöldségekből is, és bármilyen husiból elkészithetjük. Én most tofuból készitettem, és nagyon laktatós, olcsó vacsora került az asztalra.

Hozzávalók:
1 csomag atsuage (sült tofu)
kevés liszt

Massza:
2 tojás felverve
kevés tejszin
reszelt parmezán sajt
metélőhagyma apritva
kenyérmorzsa
só, bors
kevéske tört fokhagyma (elhagyható)

Paradicsomszósz:
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g) (sűritett paradicsom is jó)
1 kisebb fej hagyma apritva
100g bacon szalonna
4 fej shiitake gomba (csiperke is jó)

Elkészités:
Először is elkészitjük a paradicsomszószt.
Megdinszteljük az apróra vágott hagymánkat, majd belekeverjük a bacont, a gombát és tovább piritjukl. Sózzuk, borsozzuk, és ha már megváltozott az állaguk, beleöntjük a paradicsomot. Kis lángon, néha megkeverve kb 25-30 perc alatt kellő sűrűségűre főzzük.
Ha édesen szeretnénk, a cukrot a végén tegyük bele, mert könnyen odakap.
Ha kész félretesszük.

Az atsuagét felszeleteljük 1cm vastagságúra, majd lisztbe forgatjuk.
Azután beleforgatjuk a masszába és kevés felhevitett olajon, közepes lángon megsütjük, hogy átmelegedjen az atsuage, de ne legyen túl piros sem a külseje.
Az atsuagénak nem kell sok idő, de ha husiból csináljuk, ügyeljünk rá, hogy átsüljön.
Még forrón rizzsel és a paradicsomszósszal tálaljuk.


Jó étvágyat kivánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése