Hozzávalók:
leveles tészta
Töltelék:
3 nagy alma
cukor
fahéj
citrom
kevés búzadara
Elkészités:
Kb 3mm vastagra nyújtottam a tésztát, megszurkáltam egy villával, beszórtam kevés búzadarával, és megtöltöttem.
Almatöltelék:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, nem túl nagy darabokra és serpenyőbe tesszük. Elkezdjük sütni, közben cukrozzuk és fahéjazzuk izlés szerint, és meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Félig legyen átsülve, majd a leve nélkül a tésztára szedjük, és befedjük derelyevágóval készitett tészta csikokkal. (Már van rácsvágóm is azóta, úgyhogy a legközelebbi képet is felteszem :)
Megkenjük tojással a tetejét, majd 230 fokra előmelegitett sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt porcukorral hintjük, felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!
Ezt mindenkepp kiprobalom. .)
VálaszTörlésmajd ird meg, hogy hogy sikerult :))
VálaszTörlés