2014-01-01

Almás pite leveles tésztából



Hozzávalók:
leveles tészta

Töltelék:
3 nagy alma
cukor
fahéj
citrom
kevés búzadara


Elkészités:

Kb 3mm vastagra nyújtottam a tésztát, megszurkáltam egy villával, beszórtam kevés búzadarával, és megtöltöttem.
Almatöltelék:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, nem túl nagy darabokra és serpenyőbe tesszük. Elkezdjük sütni, közben cukrozzuk és fahéjazzuk izlés szerint, és meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Félig legyen átsülve, majd a leve nélkül a tésztára szedjük, és befedjük derelyevágóval készitett tészta csikokkal. (Már van rácsvágóm is azóta, úgyhogy a legközelebbi képet is felteszem :)
Megkenjük tojással a tetejét, majd 230 fokra előmelegitett sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt porcukorral hintjük, felszeleteljük és tálaljuk.







Jó étvágyat kivánok!

2 megjegyzés: