Hozzávalók:
180 g liszt
145 g vaj
75 ml hideg viz
Elkészités:
100 g vajhoz hozzáadunk 50 g lisztet, és jól összenyomkodjuk, de gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől.
Egy négyszöget formálunk belőle és a hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet és vajat annyi vizzel gyúrjuk össze, hogy középkeménységű tésztát kapjunk.
Bevagdaljuk, fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. A közepébe tesszük a lisztes vajunkat, szépen ráhajtjuk a széleket, és újra kinyújtjuk.
Majd újra kinyújtjuk, és behajtjuk az előzőképpen.
Megint 20 percig pihentetjük, azután már jobbról, balról, felülről és alulról hajtjuk be, nyújtjuk, és 20 perc pihenés után tölthetjük.
Nagyon finom, épp azért mert a tésztája nem édes, bármivel tölthető.
Már húsospitét is készitettem belőle.
Jó étvágyat kivánok!.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése