2014-01-02

Leveles vajas tészta

Tudom, hogy lehet kapni leveles tésztát, azonban Japánban eléggé drága, és kénytelen voltam meggyúrni a sajátomat. Egész jól sikerült. Kicsit macerás, úgyhogy érdemesebb dupla adagot késziteni, ha sokat akarunk sütni, vagy lefagyaszthatjuk későbbre. Megtöltve, elkészitve is lefagyaszthatjuk, és csak sütnünk, kell ha hirtelen vendégváróra van szükségünk.

Hozzávalók:

180 g liszt
145 g vaj
75 ml hideg viz

Elkészités:

100 g vajhoz hozzáadunk 50 g lisztet, és jól összenyomkodjuk, de gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől.
Egy négyszöget formálunk belőle és a hűtőbe tesszük.

A maradék lisztet és vajat annyi vizzel gyúrjuk össze, hogy középkeménységű tésztát kapjunk.

Bevagdaljuk, fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. A közepébe tesszük a lisztes vajunkat, szépen ráhajtjuk a széleket, és újra kinyújtjuk.


Behajtjuk jobbról, balról, majd felülről, hogy a vége felénk nézzen, és újra kinyújtjuk. Ezt megcsináljuk még kétszer, azután 20 percig pihentetjük a hűtőben, fóliával betakarva, hogy ne száradjon ki.
Majd újra kinyújtjuk, és behajtjuk az előzőképpen.
Megint 20 percig pihentetjük, azután már jobbról, balról, felülről és alulról hajtjuk be, nyújtjuk, és 20 perc pihenés után tölthetjük.
Nagyon finom, épp azért mert a tésztája nem édes, bármivel tölthető.
Már húsospitét is készitettem belőle.



Jó étvágyat kivánok!.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése