2014-01-16

Japán fasirt tofuból babcsirával


Hozzávalók:
fél doboz momendófu (friss tofu)
10 dkg darálthús
20 g apritott vöröshagyma
1 kis tojás
50 ml zsemlemorzsa
só, bors
kevés szake

Szósz:
60 ml dashi alaplé
1,5 ek szójaszósz
kevés gyömbérlé
kevés keményitő

Elkészités:
A tofut hosszában kettévágjuk, és kb 15 percre itatóspapirra tesszük, felülre is papirt teszünk, és ráfektetünk egy tányért. Igy nagyon jól kijön belőle a felesleges viz, és nem lesz plötty a fasirtunk.
Azután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lapos fasirtokat készitünk belőle.
Egyik tenyerünkből a másikba dobálva a fasirtot, szépen kimegy belőle a levegő.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, felöntjük egy kevés szakével, lefedjük és kis lángon átsütjük. Ha úgy gondoljuk, hogy átsült, akkor nagyobbra vesszük a lángot, hogy egy kis szint is kapjon, majd megforditjuk, és a másik oldalát is megpiritjuk. Tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal, és rizzsel tálaljuk.

Szósz:
Felmelegitjük a dashilét, a szójaszószt, a gyömbérlét, majd belekeverjük a hidegvizzel elkevert keményitőt.
(A szószba keverhetünk még dinsztelt hagymát és babcsirát is, igy kicsit különlegesebb ételt tehetünk az asztalra.)

Jó étvágyat kivánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése