Hozzávalók:
500 g csont nélküli csirkecomb
kevés liszt
Szósz:
1,5 ek cukor
2 ek sake (száraz fehérbor)
2 ek szójaszósz
2 tk mirin (édes fehérbor)
kevés olaj
Elkészités:
Először is egy pohárkában összekeverjük a szósz hozzávalóit.
A csirkecomb bőrét megszúrkáljuk egy villával, majd kb egyforma kockákra ( kb. 4cm ) vágjuk.
Utána belisztezzük (tipp: egy zacskóba szórunk egy pici lisztet, beletsszük a húsokat, telefújjuk levegővel, jól befogjuk a száját és összerázzuk. Igy mindegyik husin csak a kellő mennyiségű liszt lesz, és mindenhová tapad is)
Ezután egy serpenyőben olajat hevitünk, és közepes lángon jó pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
Majd kivesszük őket a serpenyőből, és az olajba öntjük a szószunkat.
Amikor felforrt, visszatesszük a husikat, és ha az egyik oldal már karamellizálódott, átforditjuk őket.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Salátával és rizzsel kináljuk.
Az egyik kedvencem ez a recept! :)
Jó étvágyat kivánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése