2014-01-18
Nimono (Nyimono)
Hozzávalók:
(zöldségek izlés szerint válogatva, ki mit szeret)
4 fej shiitake gomba
daikon (jégcsapretek) kb 15 cm-es darab
1-2 szál sárgarépa
konyaku
burgonya (ha van, akkor satoimo)
(bambuszrügy, bébikukorica, zöldbab )
500ml viz
1 ek dashi por
2 ekmirin (édes fehérbor)
2 ek sake (száraz fehérbor)
4 ek szójaszósz
2 ek cukor (csak annak javasolt, aki szereti az édes izeket)
Elkészités:
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre daraboljuk, majd főzési sorrendjüket figyelembe véve megfőzzük őket dashiban.
Azután, ha már majdnem kész, adunk hozzá sakét, mirint, szójaszószt és egy kis cukrot. Mindenkinek a saját izlésére van bizva.
Mi édeskésen szeretjük.
Jó étvágyat kivánok! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése