2014-01-15

Gyömbéres sülthús (Shougayaki)



Hozzávalók:
400 g vékonyra szelt sertéshusi (shougayaki-you, én usugirivel is szoktam)
1 nagy fej hagyma
3 ek szójaszósz
1 ek frissen facsart gyömbérlé, vagy a tubusos gyömbérből 1 cm-nyi
kevés cukor
olaj

Pác:
 2 ek szójaszósz
1 ek szake (száraz fehérbor)

Elkészités:
A húsokat bepácoljuk és kb. 10 percre félretesszük. Felcikkeljük a hagymát, nem túl vékonyra, majd összekeverjük az izesitőket.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, megsütjük benne húst úgy, hogy mindenütt érje az olaj.
Ha a szine megváltozott, beletesszük a lapokra szétszedett hagymát, és közepes lángon tovább piritjuk.
Amikor a hagyma is megpuhult, akkor hozzáadjuk az összekevert izesitőket, és nagy lángon sűrűre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Mehet bele fokhagyma is, bár mi ilyen egyszerűen szeretjük.

Jó étvágyat kivánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése