2014-01-15
Gyömbéres sülthús (Shougayaki)
Hozzávalók:
400 g vékonyra szelt sertéshusi (shougayaki-you, én usugirivel is szoktam)
1 nagy fej hagyma
3 ek szójaszósz
1 ek frissen facsart gyömbérlé, vagy a tubusos gyömbérből 1 cm-nyi
kevés cukor
olaj
Pác:
2 ek szójaszósz
1 ek szake (száraz fehérbor)
Elkészités:
A húsokat bepácoljuk és kb. 10 percre félretesszük. Felcikkeljük a hagymát, nem túl vékonyra, majd összekeverjük az izesitőket.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, megsütjük benne húst úgy, hogy mindenütt érje az olaj.
Ha a szine megváltozott, beletesszük a lapokra szétszedett hagymát, és közepes lángon tovább piritjuk.
Amikor a hagyma is megpuhult, akkor hozzáadjuk az összekevert izesitőket, és nagy lángon sűrűre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Mehet bele fokhagyma is, bár mi ilyen egyszerűen szeretjük.
Jó étvágyat kivánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése