2014-01-14

Tojással boritott sonka és zöldpaprika (Hamu to piman no tamagotoji)


Hozzávalók:
4 db piman (zöldpaprika)
4 szelet sonka
50ml dashi alaplé
50ml viz
2 db tojás
kevés olaj és szezámmagolaj

Elkészités:
Félbevágjuk a zöldpaprikákat, kimagozzuk, és keresztben felkarikázzuk őket.
A sonkákat egyszer félbe, majd keresztben 1cm-es csikokra vágjuk, a tojást felverjük, de maradjon benne fehér rész.
Az olajok keverékén megpiritjuk a paprikákat, majd beledobjuk a sonkát.
Ezután hozzáadjuk a viz és a dashi alaplé keverékét. Miután felforrt belecsorgatjuk körbe a tojást, és óvatosan néhány pillanat után alákavarunk egy fakanállal., lefedjük, kis lángra tesszük, majd, hagyjuk, hogy a tojás átpárolódjon.
Főtt rizs tetejére csúsztatva tálaljuk.
A szezámmagolaj pikáns izt kölcsönöz az ételnek.
Más zöldségekkel éssonka helyett bacon szalonnával is elkészithetjük.

Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése