2014-01-20

Édes-savanyú csirke japán módra (Tori no amazuni)


Hozzávalók:
6 db csirkeszárny
4 db főtt tojás
200 ml viz
5 gerezd fokhagyma

Szósz :
30 ml 10 %-os ecet
25 ml szójaszósz. 5 dkg cukor

Elkészités:
Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd pirosra sütjük a csirke bőrét. ha már mindenhol szép piros, felitatjuk egy papirral az olajat és felöntjük a vizzel.
Ha felforrt leszedjük a habját, hozzátesszük a főtt tojásokat egészben, és a fokhagymát is, majd felöntjük a szósszal.
Benedvesitett papirral, vagy fedővel lefedjük, és 20 percig lassú tűzön főzzük, utána levesszük a fedőt, és még 10 percig főzzük.
Forró rizzsel tálaljuk.
(A fotó nem lett olyan jó, de nagyon fincsi.)

Jó étvágyat kivánok!

Legutóbb már raktam bele renkont, és fürjtojással készitettem. Isteni étek. Nagyon szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése